Rentoutusvalmentaja-koulutus

RENTOUTUSVALMENTAJA (Mental Training I)

Riittävä palautuminen ja rentoutuminen auttaa jaksamaan kovaakin hetkittäistä kuormitusta. Säännöllisillä pikarentoutuksilla päivän aikana varmistat, että sinulla riittää energiaa niin töihin kuin vapaa-ajallekin, siis samana päivänä! Samalla pidät keskittymisesi, luovuutesi ja ongelmanratkaisuvalmiutesi tehokkaalla tasolla. Positiivinen, ratkaisukeskeinen ajattelutaito puolestaan vahvistaa henkistä kantokykyäsi - resilienssiä.

Rentoutusvalmentajakoulutus soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet suggestiivisen rentoutuksen, mielikuvaharjoittelun ja ratkaisukeskeisyyden mahdollisuuksista oman ja asiakkaidensa hyvinvoinnin lisäämisessä ja elämänlaadun parantamisessa. Se on loistava täydennyskoulutus esim.  työnohjaajille, terapeuteille, psykologeille, valmentajille, hierojille, sairaanhoitajille, mielenterveyshoitajille, kouluttajille, fysioterapeuteille, liikunnanohjaajille jne. 

Olemme toteuttaneet Rentoutusvalmentaja-koulutuksia Oulussa, Porissa, Seinäjoella ja Vaasassa vuodesta 2018. Aiemmat koulutukset täyttyivät nopeasti, joten jos olet kiinnostunut aloittamaan nyt, kannattaa varata paikka hyvissä ajoin.

Koulutus antaa valmiuden käyttää suggestiivista rentoutumista, mielikuvaharjoittelua ja positiivista psykologiaa vahvistamaan terveyttä, hyvinvointia, suorituskykyä ja yleistä elämänlaatua niin itsellä kuin asiakkailla. Harjoitukset lisäävät osallistujien itsetuntemusta, tukevat motivoitumista omiin tavoitteisiin ja selviytymistä erilaisissa elämän muutostilanteissa (elämäntapamuutokset, työelämän muutokset, perhetilanteiden muutokset yms.)

Lisäksi osallistujat oppivat käyttämään tavoiteorientoitunutta ratkaisukeskeistä ajattelua niin omassa elämässään kuin ammatillisesti. Koulutus antaa eväitä myös tietoisuustaitojen ja mielen voiman kehittämiseen. Punaisena lankana kautta linjan on positiivinen, vaikuttava, toista ihmistä kunnioittava vuorovaikutus.


"Ihana koulutus, on saanut itsevarmuutta ja selkeyttä omaan suuntaan sekä työkalupakkiin uusia välineitä, joita voi yhdistellä luovasti. ""Tämä on ollut upea matka minulle. On niin ihana kun kaikki täällä on niin eri lähtökohdista lähtenyt ja erilaisia ihmisiä.""Tämän koulutuksen myötä on selkiytynyt kuinka laajasti ja eri tavalla tätä pystyy tekemään ja yhdistämään moneen eri menetelmään.


Seuraavat koulutukset

HUOM! Osallistujille varataan mahdollisuus osallistua koulutukseen myös etänä, jotta jokainen voi valita itselleen sopivan osallistumistavan tilanteensa mukaan. Tarvittaessa kokoontumiskertoja voidaan korvata etäkoulutuksella.

SEINÄJOKI, kesä 2022

Vielä 7 paikkaa vapaana (tilanne 23.11.2021).

Verso Kuntoutus, Kauppakatu 15C, Seinäjoki

I: la-su 28.-29.5.2022 klo 10 - 17

II: la-su 18.-19.6.2022 klo 10 - 17

III: la-su 2.-3.7.2022 klo 10 - 17

IV: la-su 6.-7.8.2022 klo 10 - 17

V: la-su 27.-28.8.2022 klo 10 - 17
Tulevat verkkokoulutukset

Verkkokoulutus, kevät 2022, iltaryhmä

Enää 4 paikkaa vapaana (tilanne 23.11.2021).

Verkkokoulutus, kevät 2022, päiväryhmä

Vielä 7 paikkaa vapaana (tilanne 23.11.2021).


Koulutuksen sisältö

Rentoutusvalmentajan koulutus koostuu 10 lähijaksopäivästä, valmennusharjoittelusta, itsenäisestä opiskelusta, työnohjauksesta ryhmässä ja tarpeen mukaan henkilökohtaisesti kouluttajalta sekä lopputyöstä.

Koulutuksen suorittamisesta saa todistuksen, joka oikeuttaa käyttämään nimikettä Rentoutusvalmentaja (SHL ja MTiF).

Rentoutusvalmentaja -koulutus on Suomen Mentaalivalmentajien liitto ry:n ja Suomen Hypnoosiliitto ry:n hyväksymä oma koulutuskokonaisuutensa ja sen pohjalta voi hakea mentaalivalmentaja- ja mentaalivalmentaja master -koulutuksiin. Lopuksi voi suorittaa näyttötutkinnon näyttötutkintomestarille sertifioinnin saamiseksi.


Lähijaksot

I LÄHIJAKSO: Rentoutusohjauksen perusteet

 • rentoutumisen fysiologia ja neurologia
 • rentoutuksen, hypnoosin, mindfulnessin, NLP ym. menetelmien yhtymäkohdat ja erot
 • suggestorentoutuksen rakenne, vaiheet ja periaatteet
 • rentoutusvalmentajan perustaidot ja etiikka
 • asiakastyöskentelyn vaiheet ja ratkaisukeskeinen lähestymistapa
 • positiivinen ohjauskieli, suggestiot, vahvistavat lauseet ja äänenkäyttö
 • rentouttava hengitys
 • progressiivinen rentoutus ja rentoutumisen tunnistaminen
 • autogeeninen rentoutus ja rentoutumisen oppiminen
 • II LÄHIJAKSO: Rentoutusmenetelmät, voimavarojen ja vahvuuksien hyödyntäminen

 • rentoutusmenetelmätyypit ja niiden soveltaminen
 • tietoisuustaidot, meditaatio ja itsesuggestiot
 • mielikuvien ohjaaminen ja metaforat
 • voimavarojen ja vahvuuksien hyödyntäminen, tunnetilojen ohjaaminen
 • III LÄHIJAKSO: Tarinat, kuvat, liike ja musiikki rentoutuksen tukena. Eri kohderyhmien huomiointi.

 • lasten ja nuorten rentouttaminen
 • tarinalliset rentoutustekstit
 • kuvien, esineiden ja taiteen käyttö rentoutuksen tukena
 • liikkeen, musiikin ja äänivärähtelyjen hyödyntäminen: ihminen psykofyysisenä kokonaisuutena
 • rentoutusäänitteiden laatiminen
 • rentoutuksen hyödyntäminen omassa työssä ja yhdistäminen muihin menetelmiin
 • IV LÄHIJAKSO: Elämäntapamuutosten tukeminen ja tavoitteellinen työskentely

 • ohjaustekniikan kertaus ja syventäminen: vuorovaikutus, äänenkäyttö, vakuuttavuus ja luottamuksen luominen, äänisuggestiot, kehonkieli ja eleet
 • tupakoinnin lopettaminen, painonhallinta, univaikeudet, kiputilojen hallinta, terveyden vahvistaminen jne.
 • stressinhallinta, suorituskyky, keskittyminen, motivaation vahvistaminen jne.
 • esiintymisjännitys, itsevarmuus, itsetunto ym.
 • V LÄHIJAKSO: Ryhmien ohjaus, esiintymisvarmuus, oma rentoutuspersoona, lopputyöt

 • ryhmien ohjaaminen, oman esiintymisvarmuuden kehittäminen
 • tuotteistaminen, oma rentoutusnäkemys
 • lopputyönäytöt


 • Koulutuksen hinta, maksutavat ja peruutusehdot

  Koulutuksen hinta on 975€ + alv 24% (1.209€). Hintaan sisältyy myös monipuolinen ja runsas koulutusmateriaali verkossa, jonka käyttöoikeudet jatkuvat koulutuksen jälkeenkin ja saat käyttöösi kaikki tulevat päivitykset. Lisäksi lähijaksoilla tarjoillaan taukokahvit/-teet.  

  Ensimmäinen erä 200€ + alv 24% (248€) maksetaan ilmoittautumismaksuna ja loppuerä koulutuksen alkaessa. Koulutusmaksun loppuerän voi maksaa myös 5 erässä á 155e + alv 24% (192,20€ + erämaksuihin lisätään 10e osamaksulisä). Koulutuksen hinta on kokonaisuus, joka maksetaan, vaikka joutuisi olemaan poissa lähijaksoilta. Lähijaksojen korvaamisesta sovitaan erikseen.

  Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja koulutusryhmän koko on 6-10 henkilöä.

  Lue tarkemmat sopimus- ja peruutusehdot täältä >>


  Kouluttajan yhteystiedot

  Pääkouluttajana toimii

  Leena Pakonen

  KTM
  LCF Life Coach®, Coach SCY
  Mental Manager Tavastia®
  Mentaalivalmentaja Master
  Hypnoosiohjaaja
  Rentoutusohjaaja
  NLP Master Practitioner
  Sointukylpy™ -ohjaaja, Peter Hess®
  Asahi Health® -ohjaaja

  Suomen Mentaalivalmentajien liiton hallituksen jäsen

  Suomen Hypnoosiliiton hallituksen varajäsen


  leena(a)intravia.fi / p. 040 1575 275.

  Ole reippaasti yhteydessä, kun haluat lisätietoja!  "Tämä kevät on antanut aivan hirveästi lisää omaan kasvamiseen ja itsekunnioitukseen ja arvostukseen ja rakkauteen. Olen oppinut tunnistamaan oman sisäisen puheeni ja muuttamaan sen positiivisemmaksi."  "Oon tykännyt siitä lempeydestä mikä Leenalla on, oot ollut hirmu armollinen. Ei ole ollut paineita ja on voinut tehdä sen mukaan mikä oma elämäntilanne on."  "Matka on ollut ikimuistoinen. Olen saanut hurjan monta uutta oivallusta, olen saanut kohdata monta uutta ystävää, saanut roppakaupalla reppuuni uusia eväitä ja ajatukset on avartuneet ihan uudella lailla."


  Usein kysytyt kysymykset

  Mitä portfolio tarkoittaa käytännössä?

  Portfolio tarkoittaa opiskelumateriaalistasi koostuvaa kansiota. Saat koulutuksen aikana runsaasti tukimateriaalia ja lisäksi keräät materiaalia omista lähteistäsi. Näistä yhteensä koostuu oma portfoliosi. Portfolio koostetaan käytännönläheisesti sen mukaan, millaista tukimateriaalia tarvitset omassa rentoutusvalmennustyössäsi.

  Missä ajassa valmennusharjoittelu täytyy suorittaa?

  Valmennusharjoittelun voi aloittaa heti ensimmäisen lähijakson jälkeen esim. perheenjäsenten ja ystävien kanssa. Sen jälkeen voit hankkia harjoitusasiakkaita ja järjestää rentoutuksia ryhmille, heti kun tunnet olevasi siihen valmis. Saat koulutuksessa hyvät ohjeet ja vinkit harjoittelun suorittamiseen. Lähijaksojen päättymisen jälkeen sinulla on vielä puoli vuotta aikaa suorittaa kaikki tutkintoon vaadittavat tehtävät, myös valmennusharjoittelu. Voit siis sovitella harjoittelun joustavasti omaan aikatauluusi.

  Paljonko kirjallista työtä ja lukemista koulutuksessa on?

  Kirjallinen työ käsittää valmennusharjoittelumuistiinpanot ja harjoitteluun liittyvät valmistelut, lopputyönä tehtävän oman rentoutustekstin laatimisen ja omien lähteiden keräämisen portfolioon. Koulutuksesta saatava materiaali jää käyttöösi ja voit käydä sitä läpi omaan tahtiisi esimerkiksi sen mukaan, millaista tukea ja taustatietoa tarvitset harjoittelusi edetessä. Materiaali sisältää myös äänitteitä ja videoita. Suosittelemme, että tutustut kuhunkin lähijaksomateriaaliin ennen lähijakson alkua.

  Lukeminen ja kirjallinen työ tässä koulutuksessa ei tunnu "pänttäämiseltä", koska kaikella läpikäytävällä materiaalilla on kiinteä yhteys käytännön rentoutustyöhön. Aikaa kannattaa kuitenkin varata erityisesti harjoitteluun ja sen vaatimaan valmistelutyöhön sekä oman rentoutustyön ideointiin ja suunnitteluun. Näin saat koulutuksesta parhaan hyödyn.

  Miten työnohjaus tapahtuu?

  Varaamme lähijaksoilla aikaa valmennusharjoittelukokemusten purkuun ja syntyneiden kysymysten käsittelyyn. Tarpeen mukaan työnohjauksesta voi sopia myös henkilökohtaisesti kouluttajan kanssa, esim. jos tarvetta tulee lähijaksojen välissä.

  Voiko koulutuksen suorittaa työn ohessa tai äitiysvapaalla?

  Koulutus on suunniteltu siten, että se on mahdollista suorittaa työn ohessa. Lähijaksot pidetään viikonloppuisin ilmoitettuna aikoina. Lähijaksojen jälkeen sinulla on vielä puoli vuotta aikaa tehdä kaikki tutkinto-osiot valmiiksi. Muita aikatauluihin sidottuja osuuksia koulutukseen ei sisälly. Valmennusharjoittelun voit suunnitella oman aikataulusi mukaan joustavasti ja voit itse päättää, veloitatko harjoitusasiakkailta maksun vai teetkö harjoittelutyöt veloituksetta. 

  KOULUTUSFIILIKSIÄ